Albionul şi Nestematele Beneluxului

  • Germania, Belgia, Luxemburg, Marea Britanie
Alege data de plecare

Tarifele pornesc de la 720 € de persoana in camera dubla. Oferta valabila in limita disponibilitatilor. Pentru detalii si rezervari va rugam contactati echipa vacantesmart.ro

720 € de persoana
Plecare din
Bucuresti
Tip transport
Avion
Tari destinatie
Germania, Belgia, Luxemburg, Marea Britanie
Durata
10 zile, 9 nopti
preturi la oferta!

Itinerariu

 Ziua 1. București - München - Heidelberg
Prezentare în aeroportul Otopeni pentru zbor Bucuresti–Munchen cu compania Lufthansa. La prânz, după întâlnirea cu ghidul şi grupul sosit din tara cu autocarul, îmbarcare în autocar si incepem vizita in Munchen, Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa,Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate. Pornim apoi spre cel mai vechi și faimos oraș universitar al Germaniei, Heidelberg. Admirăm Castelul Heidelberg, cu impresionanta sa arhitectură renascentistă. În incinta castelului se află cel mai mare butoi de vin din lume, care are o capacitate de 220.000 de litri. Cazare in zona Mannheim

 Ziua 2. Heidelberg – Luxembourg - Haga
Plecare spre Luxembourg, unde vom admira Palatul Ducal – reședința oficială a Marelui Duce de Luxembourg, Piaţa Guillaume al II-lea, Catedrala Notre-Dame – o catedrală romano-catolică ce a servit în trecut ca biserică iezuită . Centrul vechi al orașului Luxembourg reușește să ne cucerească în timp ce ne plimbăm pe strădutele pavate cu piatră cubică, printre zidurile clădirilor vechi în stil medieval. Plecăm mai departe spre Haga, orasul regal, unde admiram Palatul Pacii si Parlamentul. Seara cazare la hotel in zona Haga.

 Ziua 3. Amsterdam – Rotterdam - Haga
Următorul oraș de pe listă este Amsterdamul, supranumit si “ Venetia Nordului” un oraș pictoresc, cu clădiri colorate ce se întind ordonate pe marginile canalelor traversate de poduri de piatră. Incepem turul de oras cu Rijkmusesm sau Muzeul Van Gogh şi Centrul de prelucrare a diamantelor Coster Diamonds. Ajungem si in Piața Dam – cel mai popular punct de întâlnire al locuitorilor orașului. Timp liber la dispozitie sau optional minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului. Rotterdam ne așteaptă, asa că înainte de a ne întoarce la hotel, mai facem o oprire și în acest oraș splendid considerat cel mai mare port din Europa. Incepem turul pietonal in centrul vechi admirand Catedrala - Grote Sint Laurenskerk si apoi privirile ne sunt atrase de casele cub , proeicte rezidentiale indraznete. Seara sosire si cazare in zona Haga.

 Ziua 4. Haga – Anvers – Canterbury - Londra
În această dimineață părăsim Haga pentru a pleca spre Anvers, unde ne oprim pentru a descoperi Grote Markt, cu Primaria şi Catedrala (cea mai importantă din Belgia) şi centrul istoric al oraşului lui Rubens. Ne indreptam spre Calais de unde ne imbarcam pe ferry si traversam Canalului Mânecii. Ajunsi pe malul celalalt facem o prima oprire la Canterbury, un oraș din comitatul Kent al Angliei, ce a fost locuit încă din perioada preromană și se află în prezent pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Facem o plimbare pe străduțele orașului, admirăm Catedrala Canterbury, După o zi lungă și obositoare, ne îndreptăm spre hotelul din Londra pentru a ne recăpăta puterile.

 Ziua 5. Londra – capitala de pe Tamisa

Astăzi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă. Printre acestea se numără: Big Ben, turnul cu ceas construit în 1859, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii și Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice. Admirăm impresionanta arhitectură a Catedralei St. Paul – o biserică anglicană situată pe colina Ludgate Hill, trecem prin faimoasa piață Piccadilly Circus – un loc preferat deopotrivă de londonezi și de turiști pentru cumpărături, admirăm Palatul Kensington și Grădinile Kensington. Timp liber sau optional deplasare catre Greenwich, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1997. Meridianul Zero sau meridianul Greenwich este meridianul care traversează observatorul Greenwich. El a fost determinat în anul 1884 la o conferință geografică internațională, meridianul intersectează ecuatorul legând cei doi poli, el desparte emisferele de est și vest. Acum aveţi ocazia sa fiţi în acelaşi timp cu un picior în emisfera estică şi cu un picior în emisfera vestică! Tot aici se află şi Observatorul Astronomic Regal, fondat în anul 1675, ce face parte azi din Muzeul Marinei și expune o colecție impresionantă de telescoape și alte instrumente interesante folosite în astronomie. Seara intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din Londra.

 Ziua 6. Londra
Azi dedicam o intreaga zi explorarii orasului utilizand transportul public: St James
Park, National Gallery, Tower Bridge, Turnul Londrei, Muzeul figurilor de ceara – Madame Tussaud’s, British Museum si nu in ultimul rand Palatul Buckingham Timp liber la dispozitie in zona comerciala Trafalgar Square, Picadilly Circus, Covent Garden. Optional plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Seara intoarcere pentru cazare la acelasi hotel din Londra.

 Ziua 7. Londra – Windsor – Stratford – Oxford
Timp liber in Londra sau excursie optionala la Windsor. Castelul Windsor este cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, locul unde Regina Elisabeta a II-a își petrece frecvent weekendurile. Vizitatorii pot admira aici o parte din apartamentele regale, decorate cu obiecte de artă de o valoare inestimabilă, Capela Saint George, o bijuterie arhitectonică din secolul XVI, unde se află și mormintele a 10 monarhi britanici, și celebra casă de păpuși a Reginei Maria, o creație unică în lume, admirată pentru detaliile sale de o finețe incredibilă, printre care ascunde și o copie a coroanei regale, de doar un centimetru, cu diamante și pietre prețioase veritabile. După vizita la Castelul Windsor ne îndreptăm spre Stratford –upon –Avon, locul nasterii al inegalabilul Shakespeare. Ne vom încheia excursia cu o vizită în minunatul Oxford, unul dintre cele mai celebre orașe studențești din lume, care îmbină de minune romantismul arhitecturii medievale cu forfota din centrul înțesat de puburi. Vom descoperi străduțele si parcurile unde multe dintre mințile strălucite ale istoriei și-au trăit tinerețea și au născocit lucrări ce au schimbat lumea. printre aceștia se numără poetul T.S. Eliot, comandant al trupelor britanice in Primul Razboi Mondial Thomas E. Laurence și fizicianul Stephen Hawking. Spre seară ne întoarcem la hotelul din Londra.

 Ziua 8. Londra – Bruges – Bruxelles
După micul dejun plecăm spre Bruges. Idilicul oraș a fost capitală a Culturii Europene în 2002 și este, într-adevăr un loc special pentru iubitorii de artă și cultură. Centrul istoric al orasului a fost inclus în patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. S-au păstrat nu doar modelul stradal medieval ci și rețeaua de canale și arhitectura gotică specifică nordului Europei și a Tărilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizata de Michelangelo–“Madonna cu Pruncul” care a i-a fost donată, în 1514, de către un negustor bogat, Piata Markt cu clopotnita, Piata Primariei. Ne indreptam spre Bruxelles, capitala administrativă a Uniunii Europene. Cazare la hotel in Bruxelles.

 Ziua 9. Bruxelles – Köln - Koblenz

Descoperim farmecul inegalabil al capitalei belgiene încă de dimineață. Fațadele artnouveau se învecinează cu clădiri de beton din anii 1960 și palatele regale din secolul al XIX-lea contrastează interesant cu sticla care domină construcțiile noi. Ne plimbăm prin Grand Place, inclusa de UNESCO in lista patrimoniului mondial si , una dintre cele mai frumoase piețe ale Europei, înconjurată de clădiri vechi de sute de ani, și mergem la cumpărături în faimoasele galerii St. Houbert. Vedem Catedrala St. Michel, o perlă arhitectonică gotică, Piața Spaniei și nu plecăm fără să îi facem o vizită simbolului orașului -Manneken Pis, o statuie amuzantă din bronz, care a devenit faimoasă în întreaga lume. Atomium este un alt simbol al orașului și este inclus in lista de obiective turistice din Bruxelles. Construcția ce are forma unui atom își are locul între arta sculpturii și cea a arhitecturii, dând impresia de edificiu futurist, bizar. Atomul de fier de 103 metri înălțime a fost construit pentru Expoziția Internațională din 1958. Sferele sunt interconectate prin tuburile în care se află scări și lifturi iar înăuntrul lor se află un muzeu. Parasim Belgia si ne indreptam spre Germania. Ajungem in Koln, cea mai veche dintre localitățile mari ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toată lumea, de la pasionații de sport la cei care apreciază ciocolata. Admiram maretia impresionanta a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minuțios, care face parte din patrimoniul universal. Superlativele sunt darnice cu acest lacas: este cea mai mare biserică din Germania, este considerată a fi și cea mai mare din Europa de Nord, și una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitată clădire din întreaga Germanie.

 Ziua 10. Valea Rinului – Frankfurt
Traseul pana la Frankfurt urmeaza minunata Vale a Rinului cu legendara Stanca Lorelei, situată pe malul estic al fluviului avand o înălțime de 132 m. Lorelei este cântată în balade, ea fiind o zână, care ademenea cu cântecul ei pe navigatori. Pe lângă glasul ademenitor și frumusețea ei, zâna mai avea un păr lung blond strălucitor pe care-l pieptăna cu un pieptene de aur, aceste lucruri vrăjeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Ajungem în Frankfurt de unde ne imbarcam in microbzul de transfer spre aeroport pentru zborul spre tara.

Servicii Incluse

 Bilet de avion Bucuresti – Munchen si Frankfurt – Bucuresti;
 transport cu autocar climatizat, exceptie ziua 6 (contra cost cu transportul public);
 9 cazari la hoteluri de 2-4* si din lantul Travelodge;
 9 mic dejun;
 ghid însoţitor din partea agenţiei dupa intalnirea cu acesta in Munchen.

Servicii Neincluse

 Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
 Excursiile optionale pentru grup minim de 30 de persoane;
 Vaporasul in Amsterdam, Bruges si Londra;
 Transportul local in Londra si Amsterdam
 Taxele de traversare a Canalului Manecii – 45 € / pers (se achita la inscriere)

Informati Financiare

 Supliment de single – 225 €
 Reducere copil 6-12 ani - 35 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
 Nou! Relax & Travel – Transfer Autogara Memento Bus - Aeroport Otopeni - 5 euro/ pers./sens.

Excursii Optionale

 Crozieră la Amsterdam –15 €/pers.
 Oxford,Windsor, Stratford – 40 €/pers
 Croaziera pe Tamisa - 15 €/pers.
 Excursie la Greenwhich - 20 € /pers


De ce Vacante Smart?

In 14 ani peste 60.000 de turisti multumiti !

Ai nevoie de serviciile unui consultant pentru a rezerva? Suna la 0748.299.772 sau 0745.236.660

Pentru a imbunatati experienta de vizitare a site-ului si a crea reclame relevante pentru vizitatorii nostri, acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site, va exprimati acordul asupra utilizarii cookie-urilor. Aflati mai multe, inclusiv despre blocarea cookie-urilor