Spania Clasică

  • Franta, Italia, Spania, Serbia, Slovenia
Alege data de plecare

Tarifele pornesc de la 595 € de persoana in camera dubla. Oferta valabila in limita disponibilitatilor. Pentru detalii si rezervari va rugam contactati echipa vacantesmart.ro

595 € de persoana
Plecare din
Bucuresti
Tip transport
Autocar
Tari destinatie
Franta, Italia, Spania, Serbia, Slovenia
Durata
13 zile, 12 nopti
preturi la oferta!

Itinerariu

 Ziua 1. Bucuresti - Belgrad - Padova
Bună dimineața! Pornim motoarele şi ne aventurăm în călătoria noastra spre Spania. Primul popas va fi in Blegrad unde ajungem în cursul serii. Ne cazăm la un hotel din zona Padova şi ne pregătim de marea aventură ce ne asteapta.

 Ziua 2. Belgrad - Padova

Bună dimineața! Italia ne asteapta asa ca pornim la drum dimineata devreme. Seara ajungem in Padova. Ne cazăm la un hotel din zona Padova şi ne pregătim de marea aventură ce ne asteapta.

 Ziua 3. Padova - Milano - Cannes

Lăsăm totul în urmă și pornim spre Milano, orașul unde shopping-ul este la putere. Autocarul ne lasa in apropierea zidurilor Castelulul Sforza, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare. Astazi aici isi au sediul patru muzee: galeria de arta si muzeul de arte frumoase considerate principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice. Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admirăm Domul din Milano. A fost și rămâne una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa. O adevărată paradă a modei și a frumuseții mediteraneene ni se dezvăluie. Italienii sunt frumoși, indiferent de vârstă. Îi admirăm cum circulă pe scutere, pe biciclete în timp ce ne răsfățăm cu un pic de shopping în Galeriile Vittorio Emmanuele. Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Inaugurata in 1778, cladirea si-a luat numele de la biserica aflata pe acel loc, desi mare parte din aspectul actual dateaza din
1946, cand a fost redeschisa, dupa ce suferise distrugeri mari in timpul razboiului. Dupa ce ne-am incarcat cu multe amintiri frumoase din capitala Lombardiei pornim spre Coasta de Azur. Seara ajungem in Cannes unde vom descoperi un oraș fermecător, suficient de mic pentru a-l străbate pe jos, dar suficient de mare pentru a oferi vizitatorilor plaje, restaurante, magazine, cafenele sau hoteluri pentru toate gusturile și pentru a găzdui anual celebrul Festival Internațional de Film. Seara cazare in zona Cannes.

 Ziua 4. Cannes - Marsilia – Narbonne - Carcassonne – Lloret del Mar

De dimineață, continuăm călătoria spre vest si ajungem in Marsilia, cel mai vechi şi totodată cel mai mare port al Franţei. Create de de greci în secolul al VI-lea î.Hr., a fost independent faţă de Franţa până în secolul al XV-lea, după care specialitatea sa a devenit turbulenţa cu marcă mediteraneeană: imnul revoluţionar “ La Marseilleza” îşi datorează numele fervorii rebelilor de aici. Poarta Franţei către Orientul Mijlociu şi către Africa de Nord, Marsilia a fost întotdeauna un amalgam cultural. Vieux Port, rămâne nucleul oraşului, vechile sale fortificaţii dominând acum piaţa de peşte şi câteva excelente restaurante cu specific marin. Marsilia, rămâne un oraș plin de viață, care ne va cuceri din prima clipă cu aerul său medieval, cu forfota sa veselă, cu piețele tradiționale, dar și cu monumentele sale somptuoase cum ar fi Catedrala Nôtre Dame de la Garde, Palatul Longchamp sau legendarul Bulevard Canebière. Urmatoarea oprire pe teritoriul Frantei va fi la Narbonne, capitală a celei mai mari provincii din Galia şi mare port până în Evul Mediu, când a fost invadat de mâl, oraşul va prospera din nou, datorită împrejurimilor sale cultivate cu viţă-de-vie. Centrul istoric adăposteşte câteva clădiri emblematice: Palais des Archeveques, palatul arhipiscopal fortificat, construit în secolele al XII-lea şi al XIVlea, catedrala gotică neterminată care are o frumoasă mănăstire, cu vitralii din secolul al XIV-lea şi tapiţerii deosebite. Timp liber în Narbonne sau excursie opţională la Carcassonne, unul din cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. Zidurile double, cu turnuri şi balcoane cu trapă ale citadelei Carcassonne, sunt cele care au cristalizat noţiunea de cetate medieval perferctă. Asedii cărora li s-a rezistat eroic, cavaleri în armură înfruntându-se în turniruri şi romanţele trubadurilor îţi răsar în minte în această aţezare de vis. Cele 52 de turnuri ale sale sunt printre motivele pentru care UNESCO a inclus oraşul pe lista patrimoniului cultural Mondial. Centrul oraşului este Chateau Comtal, datând din secolul al XII-lea. Admirăm Cathedrale St Nazaire, catedrala romanică şi gotică care se mândreşte cu vitralii superbe şi cu o “ piatră a asediului“, din secolul al XIII-lea, înfăţisând asediul cetăţii Carcasssonne din anul 1209. E timpul să pornim spre Spania! Purcedem la drum pe lângă Pirinei și ajungem spre seara pe Costa Brava. Cazare si cina la hotel in Lloret del Mar.

 Ziua 5. Barcelona -Montserrat
Începem vizita în Barcelona cu un tur panoramic de oras care începe cu Dealul Montjuic, Muzeul Naţional de Artă Catalană, Piaţa Spaniei, Universitatea, Piata Cataluniei, Casa Batlo si Casa Mila. Continuăm explorarea Barcelonei admirând Biserica Sagrada Familia, Parcul Guell și monumentul lui Columb. Mergem la pas pe Las Ramblas, vizităm Barri Gothic, cartierul gotic al Barcelonei. Timp liber pentru cumpărături, sau să savurăm o porție de tapas în Plaça Reial. Dupa amiaza va propunem o excursie optionala la Montserrat, unde vizităm
mănăstirea benedictină, simbol al libertății și identității naționale a catalanilor. Biserica mănăstirii adăpostește într-una dintre capelele sale statuia unică și misterioasă Madona Neagră, care o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe. Cazare si cina la acelasi hotel.

 Ziua 6. Costa Brava - Zaragoza - Madrid
Strabatem valea râului Ebro și facem cunoștință cu Zaragoza, un loc încântător plin de ruine romane. Foarte aproape de aici s-a născut renumitul pictor Francisco de Goya, așa că în oraș se află un muzeu dedicat lui care ascunde excelentele sale tablouri. Admiram Catedrala El Pilar și Catedrala La Seo. Seara sosire si cazare la Madrid.

 Ziua 7. Madrid - El Escorial
Azi va Metropolă emblematică în Peninsula Iberică, Madridul știe cum să trăiască. Iubitorii de artă se întorc aici deseori să admire unele dintre cele mai remarcabile opere ale artiștilor precum Goya, Velázquez, Picasso sau Dali expuse în Muzeele: Thyssen, Prado, Regina Sofia, care formează “Triunghiul de Aur” al culturii spaniole. Începem vizita în Madrid cu un tur panoramic de autocar în timpul caruia vedem : Cartierul modern Cuatro Torres, Columna lui Columb, Biblioteca Naţională, Piata Cibeles. Ne deplasăm pe Broadway-ul spaniol Gran Via către Plaza España. Paşii ne poartă către Palatul Regal, Catedrala, Plaza Mayor, Puerta del Sol. Timp liber în Madrid sau excursie opţională la Escorial, simbol pentru rolul Spaniei lui Filip al II-lea în perioada Contra-Reformei. Mânăstirea, reşedinţa istorică a Regelui Spaniei, muzeu şi important nucleu de cultură, a fost declarat patrimoniu UNESCO. La întoarcerea spre Madrid, admirăm grandiosul monument din Vale de los Caidos. Cazare la Madrid în acelaşi hotel.

 Ziua 8. Madrid –Aranjuez - Toledo - Valencia
Dimineata plecam spre capitala regala Aranjuez, situat pe malul raului Tojo. Cunoscut pentru magnificul Palat Regal și grădinile sale , a fost inscris inca din anul 2001 pe lista de patrimoniu UNESCO. Primii regi și-au așezat curtea în centrul Peninsulei Iberice , între Toledo și Madrid Aranjuez a fost refugiul regelui Carlos al-V-lea și după aceea a lui Felipe al IIlea care construiește noua capitală a locurilor regale „reales sitios” . Familia regală împreună cu toată curtea sa își petrecea iarna la Madrid , iar restul perioadei de timp afară de Madrid ; primăvara la Aranjuez , vara , pentru că era cald ,la munte la El Escorial și toamna la San Indelfonso , foarte aproape de Segovia , în „Palacio de la Granja” . În timpul monarhiei lui Carlos al III-lea orașul cunoaște o dezvoltare înfloritoare și în această perioadă s-au construit importante clădiri publice cum ar fi Teatrul , Spitalul San Carlos , Manastirea San Pascual sau Bodegas de Real Cortijo . Timp liber in Aranjuez sau excursie optionala la Toledo, situat pe malul drept al râului Tajo, pe o colină la 100 m altitudine faţă de râu si care face parte din provincia autonoma Castilla-La Mancha. Facem o plimbare pe strădutele orașului vechi, admirăm arhitectura gotică a Catedralei Toledo, Alcazarul din Toledo, vizităm Manastirea San Juan de los Reyes și Iglesia de Santo Tome. Gustam celebrul martipan de Toledo și decidem să aducem și acasă, pentru cei dragi, acest desert fenomenal, fie că îl preferăm clasic, cu miere sau cu migdale. Ne continuam traseul spre Valencia. Cazare la hotel in zona Valencia

 Ziua 9. Barcelona - Peñiscola - Valencia
Incepem vizita in însorita Valencie, al treilea oraș ca mărime al Spaniei. Impozantele clădiri futuriste se îmbină armonios cu cele în stil gotic, baroc sau art deco. Vizităm piața pietruită, Plaza de Toros, o fabuloasă arenă romană unde încap 12.000 de oameni, și Catedrala. Ne oprim la Ciudad de las Artes y las Ciencias, un centru pentru cultură și știință care pare o balenă cu piele în care se reflectă razele soarelui. Plecăm spre Barcelona, trecem pe lângă livezile de portocali și migdali și ajungem la Peniscola, supranumit Orașul din Mare, un port fortificat care se află la 67 de metri altitudine. Aici vedem castelul construit de templieri ce pare exact din Urzeala Tronurilor, Seara cazare si cina la hotel in Lloret del Mar.

 Ziua 10. Lloret del Mar – Figueres – Aix-en-Provence - Cannes
E timpul să pornim spre Franta dar mai facem un ultim popas in Spania! Purcedem la drum pe lângă Pirinei și ajungem în Figueres. Oprim să vizităm Muzeul Dali. Ne îmbogățim cultura generală cu informații despre creațiile fascinante ale lui Salvador Dali. Continuăm spre Empuriabrava, unde putem face o plimbare cu vaporaşul pe canale, admirând frumoasele case de vacanţă ale celebrităţilor catalane. Ajungem in Provence, un ținut încărcat de arome și culori de care merită să te lași absorbit cu toată ființa. Regiunea franceză s-a făcut cunoscută în toată lumea grație lanurilor interminabile de lavandă parfumată. Și peste toate acestea, vinurile provensale par să fie preferatele multor pasionați de gustul fin al băuturii creată din strugurii mângâiați de soarele cald și de vântul uscat. Ne oprim in Aix-en  Provence, “ cel mai frumos din Franţa după Paris” după părerea unui călător din secolul al XVIII-lea. Este un oraş şic şi elegant, cu bulevarde largi, pieţe umbroase şi sute de fântâni din piatră frumos sculptate. Apa esteraţiunea de a fi a oraşului, fondat de consulul roman Sextius, atras de izvoarele termale care există şi astâzi. În inima oraşului este maiestuosul Cours Mirabeau, renumitul boulevard mărginit de copaci, realizat pe locul vechilor metereze, având de o parte şi de alta case elegante din secolele XVII-XVIII, şi, din loc în loc, frumoase fântâni. Fă-ţi timp pentru a privy trecătorii de pe terasa uneia dintre cafenelele de aici, cum ar fi Les Deux Garçons, locul preferat de întâlnire al artiştilor şi intelectualilor începând cu 1792. În parte de nord, oraşul vechi este un labirint de pieţe. Se disting clădiri precum Hôtel de Ville, din secolul al XVII-lea, vechiul palat episcopal care adăposteşte azi Muzeul Tapiţeriilor, iar alături este frumoasa Catedrală gotică Cathedrale St Sauveur, inconfundabilă datorită uşilor sale sculptate din secolul al XVI-lea, coloanelor reci şi chiliilor romanice. In cursul serii revenim pe Coasta de Azur . Cazare la hotel in zona Cannes

 Ziua 11. Cannes - Nice - Monaco – Padova
Ne continuam calatoria noastra si vom descoperi azi minunata Coastă de Azur! Prima destinație fabuloasă este : Nisa, numită și ”bijuteria Rivierei franceze”. Aici parcurgem Promenade des Anglais, cea mai celebră arteră pietonală din Nisa, mărginită de palmieri și de clădiri impresionante cum ar fi Hotelul Negresco, fondat de românul Henri Negresco la începutul secolului trecut, Muzeul de Artă și Istorie de la Palatul Massena, Parcul floral Phoenix sau impozantul Muzeu de Arte Asiatice. De aici ne îndreptăm spre Monte Carlo, unul dintre cele mai renumite locuri de pe Mapamond. Constituind o subdiviziune a Principatului Monaco, Monte Carlo este asemenea unui decor de film, în care vedem la fiecare pas cazinouri, hoteluri de lux, mașini de colecție, celebrități, magazine ale celor mai șic creatori de modă și restaurante cu stele Michelin. Tot aici se află și Circuitul Monaco, unde are loc faimoasa cursă de Formula 1, Monaco Grand Prix. Ne continuăm traseul spre Padova. Cazare in zona Padova

 Ziua 12. Padova –Ljubljana - Belgrad
Traversam nordul Italiei spre granita cu Slovenia si ajungem in capitala acesteia Ljubljana. Pornim împreună să vedem cu ochii noștri cum se integrează istoria într-un prezent vibrant și viu. Căci te uimește verdeața orașului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Destinația noastră este Castelul Ljubljana, care se înalță pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta datează din secolul al XV-lea și aspectul său impunător îi trădează rolul istoric de fortăreață, cazarmă și reședință regală. Verifică bateriile aparatului de fotografiat sau bazează-te pe camera telefonului, la alegere. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa specială reuneșete, de fapt, un grup de trei poduri care leagă orașul modern de centrul medieval. Zona este animată de baruri și restaurante, iar turiștii reușesc aici să facă fotografii demne de pus în ramă!

 Ziua 13. Belgrad - Bucuresti

Incarcati cu amintiri frumoase de pe tarmul insorit la Spaniei, Frantei si Italiei ne indreptam spre tara. Sosire in cursul serii.
Servicii Incluse

- transport cu autocar climatizat;
- 12 cazari la hoteluri de 3*;
- 12 mic dejun;
- 3 cine la hotel in Costa Brava
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

Servicii Neincluse

- Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale.
- Excursiile optionale pentru grup de minim 30 persoane;

Informati Financiare

- Supliment de single - 275 €
- Reducere copil 6-12 ani - 30 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
- Reducere a 3-a persoana in camera - 20 €.

Excursii Optionale

- Excursie la Carcassonne - 20 €/pers.
- Excursie la Montserrat- 20 €/pers.
- Excursie El Escorial - 15 €/pers.
- Excursie Toledo - 10 €/pers


De ce Vacante Smart?

In 14 ani peste 60.000 de turisti multumiti !

Ai nevoie de serviciile unui consultant pentru a rezerva? Suna la 0748.299.772 sau 0745.236.660

Pentru a imbunatati experienta de vizitare a site-ului si a crea reclame relevante pentru vizitatorii nostri, acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site, va exprimati acordul asupra utilizarii cookie-urilor. Aflati mai multe, inclusiv despre blocarea cookie-urilor