Oferte City Break Cracovia

tab2
tab3

Oferte City Break Cracovia

Cracovia, asul din maneca
Capitala regala timp de jumatate de mileniu, muzeu de arhitectura gotica si renascentista, Cracovia, ca prin minune, nu poarta cicatricile celui de-al doilea razboi mondial. Cladirile istorice, monumentele, operele de arta se imbina cu farmecul unui oras viu, vibrant, tanar.

Piata mare sau Rynek Glowny
Cea mai mare piata medievala din Europa este, totodata, si inima Cracoviei. Populata de tineri care canta toate genurile de muzica, de la jazz la hip-hop, coruri, pictori, florari, este presarata cu tarabe cu suveniruri, cafenele elegante, cluburi trendy. Invelita in magia spectacolelor de lumini noaptea, smulge cu usurinta de la turisti exclamatii precum: „O minunata piata romantica !" sau „Un loc in care pur si simplu vrei sa stai si sa privesti !"
In apropierea Pietei se afla Bazilica Sfanta Maria, impozanta si austera, un magnific exemplu al stilului gotic. Pe cât de austera este la exterior, pe atât de bogata este in interior. Caleidoscopul de culori, stralucirea aurului si albastrul viu folosit pentru decorarea tavanului sunt coplesitoare prin frumusete. La fel de impresionant este altarul principal, cel mai mare din Europa. Sculptat in lemn de stejar pe 3 panouri, tripticul descrie scene din viata Sfintei Familii si uluieste prin multitudinea detaliilor (sculptorul Veit Ross a lucrat 12 ani la aceasta capodopera). Resedinta regala pana in secolul al XVII-lea, Castelul Wawel este inconjurat si astazi de o aura mitica. Regi si regine au fost incoronati aici secole la rând, iar castelul, in numeroasele sali, etaleaza bogatia culturala si artistica lasata mostenire de cei care l-au locuit. Supranumit si „Camelot al Poloniei", in jurul Castelului Wawel se tes mituri si legende despre cavaleri, regi si regine. O vizita la Castelul Wawel echivaleaza cu o plimbare prin istoria zbuciumata a Cracoviei si a Poloniei. Daca nu te-ai convins pâna acum de ce merita vizitata, Cracovia mai scoate inca un as din mâneca: tabloul „Doamna cu hermina" al lui da Vinci. Tabloul o infatiseaza pe Cecilia Gallerani, amanta lui Ludovic Sforza, duce de Milano si este expus la Muzeul Czartoryski, in centrul vechi al orasului. Pentru ca muzeului nu i se acorda atât de multa atentie si publicitate precum altor obiective turistice, „Doamna cu hermina" este probabil una dintre putinele capodopere pe care le poti admira fara sa te lupti cu masele de turisti.

Esti interesat ?

Trimite-ne un mesaj iar noi te vom contacta si iti vom face o oferta