Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Vacante in Kenya,

Kenya, situata pe coasta de est a Africii este tara de origine a safariu-lui si a documentarelor despre viata salbatica. Kenya reprezinta destinatia turistica perfecta pentru doritorii de aventuri deoarece are o extraordinara diversitate geografica: aici veti intalni savane intinse vibrand de viata salbatica, munti glaciari cu varfuri acoperite de zapada, Rift Valley cu vulcani si varfuri ascutite, cel mai mare lac al Africii – Lacul Victoria, recifi de corali si insule in Oceanul Indian.Punctul de atractie sunt cele peste 50 de parcuri si rezer...

Citeste mai mult

Vacante in Kenya,


Kenya, situata pe coasta de est a Africii este tara de origine a safariu-lui si a documentarelor despre viata salbatica. Kenya reprezinta destinatia turistica perfecta pentru doritorii de aventuri deoarece are o extraordinara diversitate geografica: aici veti intalni savane intinse vibrand de viata salbatica, munti glaciari cu varfuri acoperite de zapada, Rift Valley cu vulcani si varfuri ascutite, cel mai mare lac al Africii – Lacul Victoria, recifi de corali si insule in Oceanul Indian.
Punctul de atractie sunt cele peste 50 de parcuri si rezervatii naturale, unde animalele salbatice traiesc in perfecta armonie cu triburile nomade. Principalele parcuri ale tarii sunt: Parcul National Tsavo, Rezervatia Amboseli, Rezervatia Nationala Samburu si Rezervatia Nationala Masai Mara cea mai cunoscuta si mai vizitata din Kenya. Datorita diversitatii geografice conditiile climaterice din Kenya variaza in functie de regiune. Tara poate fi impartita in 4 mari regiuni: zona arida din nord, partea sudica cu savane, zona muntoasa din centru si zonele joase din zona de coasta si din jurul lacului Victoria. Zona de coasta este caracterizata printr-o temperature mai ridicata si umeda (22 – 33 C) Zona joasa de la Lacul Victoria are temperaturi ridicate cu o clima uscata in general (maxime pana la 34C) Zona centrala muntoasa se bucura de o temperatura moderata (cu minime intre 10-14 C si maxime intre 22-26 C). In zona semiarida din nord se inregistreaza cele mai mai variatii de temperatura, de la maxima de 40 C in timpul zilei pana la 20 C noaptea. Exista 2 sezoane ploioase: aprilie – mai (ploi abundente) si din octombrie – decembrie (ploi scurte).
Perioada recomandata de vizitare a tarii este din iulie – februarie, cand raul Mara ofera spectatorilor cel mai mare si dramatic spectacol al naturii si anume migratia a peste un million de ierbivore din parcul Serengeti in Masai Mara. Perioada de extrasezon este din martie pana in mai cand ploile abundente pot afecta buna desfasurare a safariului. Ianuarie – Martie: cald si uscat. Cea mai mare concentratie de pasari in lacurile din Rift Valley, precum si turme de animale adunate in jurul apei. Aprilie – mai: sezonul ploios. Iulie – septembrie: racoros uscat. Cea mai buna perioada pentru safari, in special in Parcul National Masai Mara. Octombrie – ianuarie: perioada buna pentru safari, relativ uscat. Noiembrie este perioada cea mai buna pentru scufundari si snorkeling.
Parcul Tsavo Vest se intinde pe o suprafata de 9000 km2 are o diversitate topografica ce realizeaza peisaje deosebite, de la oaze riverane, zone vulcanice si munti impaduriti la savane si zone semidesertice. Se pot admira hipopotamii la izvoarele Mzima, la observatorul subacvatic, se pot face catarari si exlporari la Shetani Lava si craterul vulcanului Chaimu. De asemenea se pot face excursii safari pentru observarea turmelor de elefanti, gazele, giraffe, precum si marile feline – leul si leopardul.
Parcul Tsavo Est se intinde pe o suprafata mai mare – 11747 km2, dar mai arid si mai putin vizitat. Puncte de interes – platoul Yatta cel mai mare curs de lava din lume, cu o lungime de 290 km, care provine din Muntele Ol Doinyo Sabuk. Aici predomina turmele de elefanti, dar deasemena se pot observa si alte mamifere mari.
Rezervatia Nationala Masai Mara cea mai cunoscuta si vizitata rezervatie din Kenya, populata de cea mai mare deiversitate de viata salbatica. Rezervatia este recunoscuta pentru populatia de lei, hippopotami si rinocerul negru, dar puteti vedea si restul marilor feline si marile ierbivore, precum si numeroase specii de pasari. In perioada iulie – octombrie se poate asista la migrarea antilopelor gnu care vin in Masai Mara din Serengeti.
Rezervatia Amboseli dominata de alura impunatoare a muntelui Kilimanjaro este situata in sudul Kenyei si este administrata de triburile Masai. Aici traieste cea mai mare populaie de elefanti din Kenya. Regimul de vize Cetatenii romani care se deplaseaza in Kenya pot obtine, pentru o perioada de pana la 90 zile, vizele de intrare la sosirea pe aeroportul din Nairobi, respectiv in porturi maritime sau la frontiere terestre, prin completarea unui formular (application form) si plata taxei de 50 dolari SUA pentru detinatorii de pasapoarte simple/turistice, pentru fiecare persoana. Acte necesare: pasaport valabil înca 9 luni de la data plecarii. IMPORTANT: Cu cel putin 10 zile inainte de plecare este obligatorie prezenta la medic pentru administrarea obligatorie a vaccinului pentru febra galbena si chimioprofilaxie pentru malarie.  
Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 circuite

Itinerariu: Kenya

Durata: 9 nopti

Plecari: 30 aprilie

de la 2650  / persoana * perioada 30.04.2024 - 08.05.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi Detalii