Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Salalah - Vacante Exotice

Salalah, situat în sudul Omanului, este o destinație turistică fascinantă, cunoscută pentru peisajele sale exotice, climatul plăcut și bogata sa moștenire culturală.

Citeste mai mult

Salalah - Vacante Exotice


Iată câteva motive pentru care ar trebui să vizitezi Salalah:

 1. Climat Plăcut:

  • Sezonul Khareef: Salalah beneficiază de un sezon musonic unic, numit Khareef, între iunie și septembrie, care transformă regiunea într-o oază verde cu cascade și vegetație luxuriantă. Este un fenomen rar în Peninsula Arabă și atrage mulți turiști.
 2. Peisaje Naturale:

  • Plaje Frumoase: Plaje precum Al Mughsail oferă nisip alb și ape cristaline, ideale pentru relaxare și sporturi nautice.
  • Munți și Păduri: Munții Dhofar și pădurile din jur oferă trasee de drumeții și oportunități de explorare a naturii.
 3. Moștenire Istorică și Culturală:

  • Orașul Antic Al-Baleed: Un sit arheologic important care oferă o privire în istoria și cultura veche a regiunii.
  • Muzeul Tămâii: Salalah este cunoscut pentru producția sa de tămâie de calitate, iar muzeul dedicat acestui produs oferă informații fascinante despre istoria și utilizările tămâii.
 4. Festivalul Khareef:

  • Festivalul Anual: Acest festival are loc în timpul sezonului musonic și include spectacole culturale, muzică, dans și activități tradiționale, oferind o experiență autentică a culturii locale.
 5. Târgurile Locale și Bazarurile:

  • Souq Al-Haffa: Un bazar tradițional unde poți găsi tămâie, parfumuri, textile și suveniruri locale. Este un loc excelent pentru a experimenta atmosfera și cultura locală.
 6. Fructe Tropicale:

  • Plantațiile de Banane și Nucă de Cocos: Salalah este cunoscut pentru plantațiile sale de banane și nucă de cocos. Vizitatorii pot savura fructe proaspete și pot explora aceste plantații.
 7. Cascada Wadi Darbat:

  • Cascada Pitorescă: În timpul sezonului Khareef, Wadi Darbat devine un loc spectaculos cu cascade și lacuri, oferind oportunități pentru picnicuri și plimbări cu barca.
 8. Diversitate Religioasă:

  • Mormântul lui Nabi Ayub (Iov): Un loc sacru vizitat de mulți pelerini, oferind o privire asupra diversității religioase și a istoriei spirituale a regiunii.
 9. Accesibilitate:

  • Aeroport Internațional: Aeroportul din Salalah are zboruri directe din mai multe orașe majore, făcându-l ușor accesibil pentru turiști.
 10. Ospitalitate și Facilități:

  • Hoteluri și Resorturi de Lux: Salalah oferă o gamă variată de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux și resorturi all-inclusive până la pensiuni și case de oaspeți tradiționale.

Salalah oferă o combinație unică de peisaje naturale uimitoare, climat favorabil, istorie bogată și cultură vibrantă, făcându-l o destinație atractivă pentru turiștii care caută experiențe de neuitat în Oman.


Selectia dvs nu a generat rezultate, va rog sa schimbati data de plecare sau hotelul ales.
Alternativ va rugam sa ne contactati telefonic la 0268 417 866 sau pe email turism@smarttours.ro!