Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Va rugam sa alegeti o data de Check In si Check Out pentru a vedea preturile.

Facilitati

Internet
Parcare
Parcare
Parcare
Aer Conditionat

Descriere

Palatul de la Avrig sau micul Schönbrunn (după numele unei foste reședințe imperiale de vară, în stil rococo, aflată în Viena) este o expresie a spiritului cosmopolit și a puterii financiare a baronului von Brukenthal, fiind unul dintre cele mai impresionante edificii de acest fel din România.

Clădirea principală este construită pe două nivele și are deschidere spre parcul luxuriant. Palatul a fost gândit inițial a avea camere de locuit, birouri administrative, o galerie pentru operele de artă și o grandioasă sală de bal. Fiind amplasat pe cea mai înaltă terasă, clădirea palatului ocupă o poziție asemănătoare celei a Gloriettei (construcție în stil baroc, amplasată în cel mai înalt punct al unui parc terasat, fiind concepută sub forma unui pavilion, destinat odihnei) din parcul Schönbrunn-ului.

Istoric

Din păcate, după moartea baronului, în anul 1872, complexul a fost vândut de mai multe ori, fiind folosit drept sanatoriu la începutul secolului al XX-lea de către Prezbiteriul Comunității Evanghelice, care deschide în anul 1908 și un stabiliment termal. În perioada comunistă acesta este naționalizat (în anul 1948) și continuă să funcționeze drept sanatoriu, până în anul 2005.Palatul Brukenthal Avrig și-a pierdut mult din grandoare de odinioară, însă în prezent a reintrat în posesia Fundației Samuel von Brukenthal și este deschis vizitatorilor care vor să se bucure de o incursiune în istorie la poalele Munților Carpați.

Parcul Palatului Brukenthal

Parcul Palatului Brukenthal era supranumit Edenul Transilvaniei, datorită multitudinii de plante exotice rare, precum: portocali, curmali, smochini, lămâi, ananas, aloe, plante de cafea și o foarte puțin cunoscută legumă la acea vreme, sparanghelul. Parcul cuprindea: grădina olandeză, grădina franceză, grădina englezească, fântâni arteziene, grădina de fazani, ruine artificiale, dar și grădini de legume, zarzavaturi și plante aromatice.

Una dintre atracțiile acestui parc impresionant era o plantă exotică – Regina Nopții, specie rară de cactus care înflorește doar o singură dată pe an, acesta fiind un moment sărbătorit cu fast la Palatul Brukenthal.

Cea mai mare parte a plantelor exotice au dispărut, însă vestiții arbori lalea (tulipanii, originari din America de Nord) pot fi admirați și astăzi, după mai bine de 250 de ani. De asemenea, complexul sistem de fântâni de odinioară se rezumă azi la fântâna în stil baroc, izvorul cu cap de șarpe și Pârâul Morii, despre care se credea că are puteri terapeutice.


Parcul domeniului Brukenthal este organizat în terase care coboară succesiv spre râul Olt. Acesta a fost construit în stil baroc – fiind singurul parc de acest fel din România – și era o expresie a modului de gândire erudit, cu puternice înclinații iluministe ale baronului Samuel von Brukenthal.

Locatie

De ce Vacanțe Smart?

În 19 ani peste 65.000 de turiști mulțumiți

Ai nevoie de serviciile unui consultant pentru a rezerva? Sună la 0745 236 662 sau 0745 236 660

*Nota: Va rugam sa solicitati agentiei informatii actualizate privind facilitatile gratuite/contra cost ale hotelului. Este posibil ca informatiile prezentate in descriere sa varieze de la un sezon la altul. Pozele si informatiile prezentate in descriere au caracter informativ si au fost preluate de pe site-urile oficiale ale hotelurilor sau de la furnizorii nostri. Citește mai mult

Nu găsești ceea ce cauți?

Contactează direct un consultant Smart Tours la numărul de telefon 0745 236 662
iar acesta te va ajuta să alegi oferta potrivită și să planifici vacanța dorită.

19 ani de experiență turistică

Peste +65.000 de turiști mulțumiți!

Suntem aici pentru a te ajuta