Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Mauritius

Mauritius este o natiune insulara din largul coastelor continentului African, in sud-vestul Oceanului Indian si la aproximativ 900 de kilometri est de Madagascar. Insula de origine vulcanica se intinde pe o suprafata de 1865 km patrati si este inconjurata de recifuri de corali, exceptand partea sudica.Frumusetea este data de peisajul variat de pe insula: unele dintre cele mai frumoase plaje din lume se afla in Mauritius precum si zone cu peisaje montane deosebite. Capitala Port Louis este considerata un adevarat oras multicultural, impa...

Citeste mai mult

Mauritius


Mauritius este o natiune insulara din largul coastelor continentului African, in sud-vestul Oceanului Indian si la aproximativ 900 de kilometri est de Madagascar. Insula de origine vulcanica se intinde pe o suprafata de 1865 km patrati si este inconjurata de recifuri de corali, exceptand partea sudica.
Frumusetea este data de peisajul variat de pe insula: unele dintre cele mai frumoase plaje din lume se afla in Mauritius precum si zone cu peisaje montane deosebite. 
Capitala Port Louis este considerata un adevarat oras multicultural, impartit in 5 zone: hindusa, islamica, crestina, chineza si creola, cu temple hinduse, moschei, biserici si pagode budiste.
Mauritius este un paradis al simturilor nu numai prin peisajul spectaculos si prin bucataria variata. Gastronomii vor gasi o multitudine de arome mostenite de la numeroasele migratii din istoria insulei. Traditii culinare din Franta, India, China si Africa, cele mai apreciate bucatarii din lume, au fost mostenite de-a lungul generatiilor. Printre felurile traditionale ale insulei se numara: dholl puri, roti (specialitati indiene), biryani – carne amestecata cu orez condimentat si cartofi (sortiment specific comunitatii musulmane), rougaille (fel specific insulei Mauritius, mostenit din Franta) cu carne de vita sau fructe de mare.